Tervetuloa sivuilleni!

Kuka olen? Olen ammattitutkinnot suorittanut eläintenkouluttaja sekä koirahieroja. Lisäksi olen sertifioitu AFM-hoitaja (Animal Fascial Manipulation) Stecco, Level 1 ja Level 2. Ammattitaitopankistani löytyy myös Kiva Käsittelijä ® -titteli!

Kiva Käsittelijä -lista tekijöistä


"Kiva Käsittelijä®-nimike takaa sen, että ammattilainen/ammattilaiset sitoutuu eettisiin sääntöihimme ja pyrkii siihen, että vuorovaikutustilanteet koiran kanssa ovat mahdollisimman stressittömiä. Kiva Käsittelijä ylläpitää osaamistaan jatkuvasti, joten voit hyvillä mielin tulla lemmikkisi kanssa Kivan Käsittelijän autettavaksi." 


Tarjoan koirien lihashuoltoa ja hyvinvointi/käytösneuvontaa Tampereen Takahuhdissa häiriöttömässä ja rauhallisessa kotiympäristössä. Koulutuksia teen yksilöohjauksina. Tällä hetkellä pääpaino on koirien lihashuollossa sekä hyvinvoinnin edistämisessä sitä kautta. 

Koirien kanssa työskennellessäni perustan toimintani nykyaikaisiin menetelmiin sekä tietoon eläinten käyttäytymisestä. Hyödynnän operanttia ehdollistamista sekä positiivisen vahvistamisen keinoja. Toisin sanoen; hyödynnän eläimen itse oivaltamista, jolloin oppiminen tehostuu kun eläin saa itse oman toimintansa seurauksena oivaltaa, mikä käytös on kannattavaa. Toivottua käytöstä vahvistetaan palkkioilla, mitkä eläin kokee juuri sillä hetkellä kannattavana ja mielekkäinä, tavoittelemisen arvoisena. Väärästä käyttäytymisestä ei rankaista. Lisäksi huomioin työssäni koirien lajityypilliset käyttäytymistarpeet osana hyvinvointia ja sen ylläpitämistä. Ohjaan myös tarvittaessa toiselle eläinalan ammattilaiselle, mikäli se tukee ja edistää koiran hyvinvointia. 

Eläimen säikyttely, satuttaminen, paineistus tai fyysinen pakottaminen eivät kuulu toimintatapoihini. Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenenä sitoudun yhdistyksen eettisiin sääntöihin. Pääset tutustumaan niihin tarkemmin hyödyllisten linkkien listastani!


Eläintenkouluttaja (AT) 2017.

Eläintenhoitajan ammattitutkinto, osaamisalana eläintenkouluttaja. Eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavat opinnot, Taitotalo (ent Amiedu), 2015-2017.


Koirahieroja (AT) 2017.

Eläintenhoitajan ammattitutkinto, osaamisalana koirahieroja. Koirahierojan ammattitutkintoon valmentavat opinnot, yhteistyössä Taitotalo (ent Amiedu) ja Tampereen koirahierojakoulu, 2016-2017.


Täydentävät opinnot ja koulutukset:


Koirien ruokinta-asiantuntija (opinnot alkaneet 5/24 -)

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, ruokinnan osaamisala

Ylä-Savon ammattiopisto


Kiva Käsittelijä ® -kouluttaja 2024

Kouluttajana Anna Sydänheimo, Koirakoulu Pawsiteam

Kiva Käsittelijä -koulutus ammattilaisille


Animal Fascial Manipulation ® (Stecco), Level 1 (2018) + Level 2 (2023)

Kouluttajina Tuulia Luomala ja Mika Philman


Urheilukoirien fyysisen harjoittelun ohjaaja -opinnot, syksy 2021-talvi 2022

Kouluttajana Tanja Partanen


Eroahdistus ja muut yksinolon ongelmat -koulutus kouluttajille, 2021

Kouluttajana Jenny Jalonen


Tellington TTouch Metodi -koulutus, 2021

Kouluttajana Piia Arhio-Lehto


Koirien biomekaniikka 1, 2017

Kouluttajana Jaana-Kaisa Timonen


Lisäksi päivitän osaamistani ja tietouttani osallistumalla aktiivisesti alan luennoille ja seminaareihin. Muutamia merkittävimpiä kouluttajia, luennoitsijoita, tutkijoita ja eläinlääkäreitä mainitakseni, joiden oppeja sekä asiantuntemusta olen saanut työssäni hyödyntää: Jaana Rajamäki, Jenny Jalonen, Jirka Vierimaa, Tommy Wiren, Helena Telkänranta, Tuulia Appleby, Katriina Tiira, Jaana Pohjola, Tuire Kaimio, Jari Parkkisenniemi, Anna Sydänheimo, Juha Kallio, Thomas Stokke. Lista täydentyy jatkuvasti.